Lucht-water warmtepomp

Met dank aan een lucht-water warmtepomp, ook wel water-lucht warmtepomp of ventilatielucht-water warmtepomp genoemd, is het mogelijk om op een energiezuinige manier warm water te genereren voor uw sanitair of uw centrale verwarming. Een lucht-water warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel doordat deze warmtepomp het gebruik van aardgas en stookolie overbodig maakt.

Wanneer is een lucht-water warmtepomp aan te raden?

Er zijn een aantal situaties waarin het aan te raden is om te kiezen voor een water-lucht warmtepomp. Een van deze situaties is wanneer u uw bestaande ketel gaat vernieuwen. Wanneer u uw bestaande verwarmingsketel wilt vervangen door een energiezuinig alternatief dan is en ventilatielucht-water warmtepomp perfect. Maar ook als u kiest voor een compleet nieuwe verwarmingsinstallatie is een lucht-water warmtepomp een erg interessante optie. Een ventilatielucht-water warmtepomp is al helemaal aan te raden wanner u sanitair water of zwembadwater wilt opwarmen. Een water-lucht warmtepomp werkt volledig op zichzelf en kan zonder moeite op de bestaande waterleidingen worden aangesloten.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp toepassen

Zoals hierboven al staat beschreven komt een ventilatielucht-water warmtepomp volledig tot zijn recht bij het verwarmen van een zwembad. Tijdens de zomerperiode is het rendement van de water-lucht warmtepomp zoals vanzelfsprekend het hoogst. Een lucht-water warmtepomp maakt het dus mogelijk om extra te kunnen genieten van uw zwembad. Maar niet alleen om het zwembadwater te verwarmen is een lucht-water warmtepomp perfect toe te passen. Een water-lucht warmtepomp wordt namelijk ook veel toegepast om het sanitair water om bijvoorbeeld het bad en de douche te verwarmen.

De voor- en nadelen van de lucht-water warmtepomp

Een water-lucht warmtepomp heeft natuurlijk voor- en nadelen ten opzichte van andere warmtepompen. Een voordeel van de ventilatielucht-water warmtepomp is dat deze warmtepomp eenvoudig te installeren is. Om deze warmtepomp te installeren hoeven er geen grote werkzaamheden plaats te vinden waardoor de installatiekosten uiteindelijk laag uit zullen vallen. Daarnaast is een water-lucht warmtepomp energiezuinig en milieuvriendelijk. Een nadeel van deze lucht-water warmtepomp is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur. Zo ligt het rendement van een lucht-water warmtepomp bij temperaturen onder 3 graden lager dan bij andere warmtepompen.

Heeft u vragen over een lucht-water warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Onze warmtepomp experts staan u graag te woord zodat u een goed onderbouwde keus kunt maken. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst. Of vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte!

Contact

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Gerelateerde projecten

Uitgelichte reviews

Scheepers

Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

Warmtepomp

Afgelopen jaar hebben we een warmtepomp laten plaatsen door 040warmtepomp. Een super investering voor ons.

Freek en Angelique

Op aanraden van 040 warmtepomp hebben wij gekozen voor een hybride warmtepomp. Bij een hybride warmtepomp hoeft ons verwarmingssysteem niet vervangen te worden. Een perfecte oplossing die ons ook nog eens geld bespaart.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×