Lucht-water warmtepomp

Met dank aan een lucht-water warmtepomp, ook wel water-lucht warmtepomp of ventilatielucht-water warmtepomp genoemd, is het mogelijk om op een energiezuinige manier warm water te genereren voor uw sanitair of uw centrale verwarming. Een lucht-water warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel doordat deze warmtepomp het gebruik van aardgas en stookolie overbodig maakt.

Wanneer is een lucht-water warmtepomp aan te raden?

Er zijn een aantal situaties waarin het aan te raden is om te kiezen voor een water-lucht warmtepomp. Een van deze situaties is wanneer u uw bestaande ketel gaat vernieuwen. Wanneer u uw bestaande verwarmingsketel wilt vervangen door een energiezuinig alternatief dan is en ventilatielucht-water warmtepomp perfect. Maar ook als u kiest voor een compleet nieuwe verwarmingsinstallatie is een lucht-water warmtepomp een erg interessante optie. Een ventilatielucht-water warmtepomp is al helemaal aan te raden wanner u sanitair water of zwembadwater wilt opwarmen. Een water-lucht warmtepomp werkt volledig op zichzelf en kan zonder moeite op de bestaande waterleidingen worden aangesloten.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp toepassen

Zoals hierboven al staat beschreven komt een ventilatielucht-water warmtepomp volledig tot zijn recht bij het verwarmen van een zwembad. Tijdens de zomerperiode is het rendement van de water-lucht warmtepomp zoals vanzelfsprekend het hoogst. Een lucht-water warmtepomp maakt het dus mogelijk om extra te kunnen genieten van uw zwembad. Maar niet alleen om het zwembadwater te verwarmen is een lucht-water warmtepomp perfect toe te passen. Een water-lucht warmtepomp wordt namelijk ook veel toegepast om het sanitair water om bijvoorbeeld het bad en de douche te verwarmen.

De voor- en nadelen van de lucht-water warmtepomp

Een water-lucht warmtepomp heeft natuurlijk voor- en nadelen ten opzichte van andere warmtepompen. Een voordeel van de ventilatielucht-water warmtepomp is dat deze warmtepomp eenvoudig te installeren is. Om deze warmtepomp te installeren hoeven er geen grote werkzaamheden plaats te vinden waardoor de installatiekosten uiteindelijk laag uit zullen vallen. Daarnaast is een water-lucht warmtepomp energiezuinig en milieuvriendelijk. Een nadeel van deze lucht-water warmtepomp is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur. Zo ligt het rendement van een lucht-water warmtepomp bij temperaturen onder 3 graden lager dan bij andere warmtepompen.

Heeft u vragen over een lucht-water warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Onze warmtepomp experts staan u graag te woord zodat u een goed onderbouwde keus kunt maken. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst. Of vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte!

Contact

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Gerelateerde projecten

Uitgelichte reviews

Jos Bogers

1 jaar geleden heeft de 040 verwarmings groep een hybride Daikin lucht warmtepomp geplaatst waarvan ik vinde dat ik daar nu een prima oordeel over kan geven. De plaatsing en de afwerking van de ketel en warmtepomp zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd. Maar belangrijker is dat het aangenaam warm is. We zijn , tot nu toe, heel tevreden over de installatie en ook over de oplossing waar zij gekozen hebben. Petje af voor deze installatie en dank dat alles zo goed is gegaan. Nogmaals dank . Henny & Jos Bogers, Best

Gerard

Wij verwarmen ons nieuwe huis sinds 3 maanden met een warmtepomp geplaatst door 040 warmtepomp. Tot nu toe gaat het super. Echte kou hebben we nog niet gehad. Dus dat is even afwachten. Je neemt absoluut meer electriciteit af, maar in totaal bespaar je wel.

Judith

Erg blij met onze warmtepomp. Na de nodige adviezen door 040 warmtepomp, uiteindelijk besloten om een warmtepomp te laten plaatsen. Boven verwachting, de warmtepomp werkt echt super, een het scheelt ons maandelijks veel geld.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×