Lucht/water warmtepomp in Handel

Lees verder

Voor een klant uit Handel is 040 Aannemer uit Eindhoven bezig met het verbouwen van de schuur tot een praktijkruimte. Onderdeel van dit hele project, is het plaatsen van een lucht/water warmtepompinstallatie. Het geheel wordt aangesloten op de vloerverwarming.

Een lucht/water warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht. De warmte wordt ingezet voor warm water, ruimteverwarming of zelfs zwembadverwarming. In vergelijking met een conventionele cv-ketel kan het energieverbruik met een lucht/water warmtepomp wel 50% lager uitvallen! Dit type warmtepomp is zeer geschikt voor een toepassing in bestaande situaties. De binnenunit en buitenunit nemen weinig ruimte in beslag.

Installatie warmtepomp in Handel

040 Warmtepomp uit Eindhoven heeft de volledige installatie van de warmtepomp voor haar rekening genomen. Tevens heeft 040 Warmtepomp uit Eindhoven de klant voorzien van het juiste advies omtrent de mogelijkheden en aanschaf van de juiste warmtepomp. Wilt u weten wat de mogelijkheden van een warmtepomp voor uw woning zijn, 040 Warmtepomp uit Eindhoven kan u voorzien van vakkundig advies.

De werking van een warmtepomp

Het basisprincipe  van een warmtepomp is het halen van warmte uit de buitenlucht. Zodra het buiten warmer is dan 4 graden verwarmt de warmtepomp uw woning. Daardoor hoef je veel minder gebruik te maken van de cv-ketel. Je bespaart tot 70% op het gasverbruik voor verwarming.Het principe van een warmtepomp is om de aanwezige energie zoals deze zich bevindt in grondwater of buitenlucht om te zetten in bruikbare warmte.

Een waterpomp haalt warmte uit de lucht, aardbodem of het grondwater. De verzamelde warmte van buiten geeft de warmtepomp af aan CV-water dat wordt rondgepompt voor de verwarming van het huis. In feite werkt de warmtepomp hetzelfde als een koelkast. Een koelkast ontrekt warmte uit de lucht in de koelcompartimenten van de koelkast en geeft deze ‘buiten de deur’ af via de leidingen aan de achterkant van de koelkas (afgifte). Doordat de warmte uit de lucht wordt onttrokken ontstaat het gewenste effect: de temperatuur daalt. Net als een koelkast verbruikt een warmtepomp elektriciteit. Maar door het hoge rendement van het systeem is de totale hoeveelheid energie die het systeem opwekt aanzienlijk hoger dan die het verbruikt. Een goed geïnstalleerde warmtepomp haalt een (jaargemiddeld) rendement van 400% tot 500%. Het rendement van een warmtepomp wordt de COP genoemd (Coëfficiënt of Performance). Deze ligt dus fors hoger dus dan de moderne hr-ketels die effectief tegen de 95% aan stookrendement halen.

Laagtemperatuursverwarming warmtepomp

Warmtepompen zijn geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen. Ze komen goed tot hun recht in een huis wat geïsoleerd is. In een huis met CV-ketel en traditionele radiatoren verlaag je de thermostaat in de nacht. Bij een warmtepomp hou je de temperatuur liefst redelijk constant en gelijkmatig. Een warmtepomp draait daarom het beste als het zijn warmte af kan geven via zogenaamde laagtemperatuursverwarming. Dat is verwarming die in tegenstelling tot de traditionele radiatoren met een lage temperatuur CV-water het huis kan verwarmen. Het bekendste voorbeeld van een laagtemperatuursverwarming is vloerverwarming. Het water in de vloer geeft de warmte gelijkmatig af en heeft vaak een veel lagere temperatuur dan de gloeiende radiatoren aan de wand. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in je woning.

Heb je nog normale cv-radiatoren dan kan je het beste overstappen op laagtemperatuursverwarming. Je zou in theorie een warmtepomp kunnen aansluiten op traditionele radiatoren, maar die zal flink in rendement terugzakken waardoor het eigenlijk niet meer uit kan.

Om tijdens een strenge winter je woning ook goed te kunnen verwarmen, is het van belang dat er geen warmte wordt verloren door onvoldoende woningisolatie. Goede isolatie is van belang, net als een energiezuinig ventilatiesysteem. Een woning met tekortschietende isolatie is niet geschikt voor een warmtepomp, de meeste voordelen vallen dan weg.

Enkele voordelen van een warmtepomp

 Fors besparen op je energierekening

 €3000,- subsidie

 Hogere woningwaarde en energielabel

 Meer comfort in huis

Interesse in een warmtepomp

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw huis zijn? 040 Warmtepomp uit Eindhoven kan u advies geven wat uw specifieke mogelijkheden zijn voor een warmtepomp voor uw huis. Wilt u graag meteen een offerte aanvragen? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Stuur een mail naar: info@040groep.nl dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 040 Warmtepomp uit Eindhoven zorgt voor alles.

Bij alle klussen zorgt 040 Warmtepomp uit Eindhoven dat al het materiaal geleverd wordt en dat het afval op een professionele manier afgevoerd wordt. 040 Warmtepomp uit Eindhoven werkt samen met leveranciers van topkwaliteit waar we goede ervaringen mee hebben. 040 Warmtepomp is deel van bouwbedrijf 040 Groep uit Eindhoven.

Naast 040 Warmtepomp bestaan ook:

040 Groep: voor elke klus een oplossing.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Onze referenties

  Dit vond de klant

  Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

  Bekijk alle referenties

  Scheepers

  Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

  9,7

  Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 9,7. Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

  Beoordeel nu zelf

  Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

  U ontvangt van 040 Warmtepomp vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

  Offerte aanvragen
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×