Warmtepompen

Een warmtepomp verwarmt een huis op een duurzame en milieuvriendelijke manier. De pomp kan gecombineerd worden met een cv-ketel of zelfs de complete ketel vervangen.

De warmtepomp haalt warmte uit warme lucht, bodem of grondwater om met deze energie het huis te verwarmen. Daarnaast kunnen sommige systemen ook het huis verkoelen.

In de ideale situatie wordt het systeem gecombineerd met zonnepanelen om zo een milieuvriendelijk huis te creëren.

Wilt u graag meteen een vrijblijvende offerte voor het laten plaatsen van een warmtepomp? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
      Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Soorten warmtepompen

    Er zijn verschillende soorten warmtepompen, die ieder op een andere manier werken. Wij leveren zes verschillende warmtepomp-technieken, van drie zeer gerenommeerde merken: NibeInventum en Daikin.

    Met ons uitgebreide aanbod en ervaring met de producten bent u verzekerd van de juiste keuze. Wij bieden voor iedereen een passende warmtepomp-oplossing.

    Hieronder vertellen we u graag meer over de verschillen tussen de warmtepompen. Overweegt u een warmtepomp te kopen? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij denken graag met u mee om te bepalen welke warmtepomptechniek het beste bij uw situatie en wensen past.

    Lucht/water warmtepomp

    Deze variant onttrekt de warmte aan de buitenlucht of omgevingslucht. De aangetrokken warme lucht wordt overgedragen aan het binnenhuissysteem. De warmte wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van radiatoren, vloerverwarming en tapwater. Het systeem kan een huidige ketel vervangen.

    De lucht/water warmtepomp is voor vrijwel alle panden geschikt. Zowel voor bestaande bouw als voor nieuwbouw.

    Lucht/lucht warmtepomp

    Een lucht/lucht-warmtepomp haalt warmte uit de lucht en geeft deze warmte ook weer terug via de lucht en dus niet via radiatoren of vloerverwarming. Het verkrijgen van de warmte is vergelijkbaar met de lucht/water-warmtepomp, maar bij een lucht/lucht-warmtepomp wordt de warmte via de lucht verspreid.

    Dit systeem werkt met een buitendeel en meerdere binnenunits. Via buiten komt de lucht naar de binnenunit waar de lucht opgewarmd wordt. De opgewarmde lucht wordt vervolgens in de woning verspreid en verwarmt de gewenste ruimtes. Mede om die reden wordt een lucht/lucht warmtepomp vooral gebruikt in kleinere panden, zoals appartementen. Het is namelijk lastig om een groot oppervlakte enkel met lucht te verwarmen wanneer de buitentemperatuur laag is.

    Naast verwarmen kunt u met een lucht/lucht warmtepomp ook koelen. De techniek die het systeem gebruikt om lucht te verwarmen en te koelen, is vergelijkbaar met hoe een traditionele airco dat doet.

    Zoekt u een warmtepomp die ook kan koelen? Dan is een lucht/lucht warmtepomp de ideale oplossing! Als u daarnaast een elektrische verwarming heeft, weet u zeker dat het ook in de winter warm genoeg is in uw pand.

    Ventilatielucht/water-warmtepomp

    De ventilatielucht/water-warmtepomp is aantrekkelijk voor woningen met een mechanische ventilatie. Een mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van warme lucht, daarnaast wordt koele lucht aangezogen via ventilatieroosters. De warmtepomp vervangt de mechanische ventilatie en gebruikt de warme, afgevoerde lucht voor het verwarmen van ruimtes of tapwater.

    Het ventilatielucht/water-systeem is geschikt voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

    Water/water-warmtepomp

    De water/water-warmtepomp onttrekt warmte uit grond- of oppervlaktewater en de bodem. Hiervoor bevindt een deel van het systeem zich onder de grond. Het is voornamelijk geschikt voor lage temperatuursystemen zoals vloer- en wandverwarming, maar kan ook voor verkoeling en warm tapwater zorgen.

    De water/water-warmtepomp is met name geschikt voor nieuwbouwprojecten. Het is namelijk erg lastig om dit systeem achteraf in een pand aan te brengen. Hoewel het niet onmogelijk is, brengt het later aanbrengen van een water/water-warmtepomp hoge kosten met zich mee.

    Hybride warmtepomp

    Het hybride systeem is een combinatie van een hr-ketel en warmtepomp. Deze pomp gebruikt de ventilatie- of buitenlucht als warmtebron. Het grootste deel van het jaar zorgt de hybride warmtepomp voor het verwarmen van de woning. De hr-ketel wordt alleen gebruikt voor het verwarmen van tapwater en de woning tijdens koude winterdagen.

    Door de combinatie van een hr-ketel en een warmtepomp is de hybride warmtepomp een zeer gemakkelijk te plaatsen warmtepomp. Het is een geschikt systeem voor zowel bestaande panden als nieuwbouw, hoewel het met name gangbaar is bij bestaande huizen. Daar is immers vaak al een geschikte hr-ketel aanwezig.

    Elektrische warmtepomp

    Voor een elektrische warmtepomp (ook wel all-electric warmtepomp genoemd) heeft u alleen elektriciteit nodig. Daardoor kunt u met deze warmtepomp volledig gasloos wonen.

    De warmte wordt uit de lucht, bodem of grondwater gehaald. Met behulp van een boiler bent u gegarandeerd van warm water voor uw douche en kraan. Uw woning wordt verwarmd via een lage temperatuurverwarmingssysteem zoals vloerverwarming of speciale lage temperatuurradiatoren.

    Dit systeem is met name geschikt voor nieuwbouw, omdat het erg belangrijk is dat het pand goed geïsoleerd is. Anders verliest u te veel warmte en kost het de elektrische warmtepomp te veel energie om uw woning te verwarmen.

    Warmtepomp keuzehulp

    Twijfelt u over welke soort warmtepomp bij uw woning past? Vul dan de milieu centraal tool-enquête in en vraag vervolgens een warmtepomp-adviesgesprek bij ons aan.

    Wij denken graag met u mee over welke warmtepomp het beste aansluit bij uw woonwensen en budget.

    Voordelen warmtepomp installatie

    Het plaatsen van een warmtepomp levert verschillende voordelen op:

    • Forse energiebesparing
    • Mogelijkheid tot gasvrije woning
    • Waardevermeerdering huis door groener energielabel
    • Minder CO² uitstoot
    • Verwarmen en verkoelen van een woning
    • Aantrekkelijke subsidies
    • Onderhoudsarm
    • Hoog rendement

    Lees ook onze blog met alle warmtepomp voor-en nadelen op een rij.

    Kosten warmtepompen

    De prijs van uw warmtepomp is met name afhankelijk van het te plaatsen systeem. Daarnaast hangen de kosten af van uw woningsituatie.

    Nieuwbouw heeft meerdere mogelijkheden, omdat het leidingwerk en dergelijke nog geplaatst moet worden. Maar gelukkig kunnen warmtepompen in bestaande woningen ook steeds gemakkelijker geïnstalleerd worden (zie ook onze blog over warmtepomp installeren in bestaand huis). De installatiekosten per woning zijn echter verschillend.

    Wij kijken vooraf altijd welke systeem het beste bij uw woning of bedrijfspand past. Op basis daarvan adviseren wij u en brengen wij een offerte op maat uit.

    Neem vrijblijvend contact op als u vragen heeft.

    Subsidie warmtepompen

    Zowel particulieren als bedrijven hebben recht op subsidie bij aanschaf van een warmtepomp. Hierbij gaat het om de ISDE subsidie.

    De hoogte van subsidie verschilt per situatie. Daarnaast wordt gekeken naar het geplaatste systeem en de hoeveelheid kilowatt het systeem kan opleveren.

    De subsidie moet binnen zes maanden na aanschaf aangevraagd worden op vertoning van het aanschaf- en betalingsbewijs. Wij kunnen u hier uiteraard bij helpen en in begeleiden.

    Volledige duurzame combinatie

    De Nederlandse regering heeft plannen om in 2050 volledig gasvrij te zijn. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen kunt u dit realiseren. Hiermee kunt u optimaal profiteren van energiebesparingen en subsidies.

    In samenwerking met 365zon kunnen wij een combinatie van zonne-energie en warmtepomp voor u installeren. Hierbij leveren de zonnepanelen gegarandeerd de benodigde energie voor een warmtepomp.

    Wilt u volledig groen gaan? Kijk dan op onze zonne-energiepagina voor meer informatie over de combinatie van zonnepanelen met een warmtepomp. In onze blog vertellen we u meer over hoeveel zonnepanelen u voor een warmtepomp nodig heeft.

    Onderhoud warmtepomp

    Een warmtepomp is zeer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Daarom is het belangrijk dat u tijdig uw systeem laat controleren en waar nodig repareren. Meestal volstaat een jaarlijkse controle, maar soms is een tweejaarlijkse controle verplicht vanuit de fabrikant om uw garantietermijn te behouden.

    Wij kunnen zowel de controles als eventuele onderhoud en reparatie voor u uitvoeren. Zo zijn wij uw all-in-one-expert als het gaat om uw warmtepomp.

    Bekijk onze website voor meer informatie over warmtepomp onderhoud.

    Warmtepompinstallatie? Vraag direct een offerte aan!

    Wij werken voor nieuwbouw en bestaande bouw, voor particulieren en bedrijven. Door deze veelzijdigheid aan klanten en ervaring in het plaatsen van warmtepompen, kunnen onze gecertificeerde monteurs u optimaal informeren over de juiste oplossing.

    Heeft u interesse in een warmtepompinstallatie of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 040-2051882, per mail via info@040warmtepomp.nl of vul hieronder het contactformulier in.

    Deskundig
    Betrouwbaar
    Snelle service

    Uitgelichte reviews

    Scheepers

    Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

    subsidie

    Een goede keuze, die warmtepomp. De subsidie maakte het aantrekkelijk om er een aan te schaffen. Thanx 040 warmtepomp.

    Anoniem

    Erg blij met onze warmtepomp. Met dank aan 040 warmtepomp. Het is erg comfortabel wonen. We hebben een hele constante temperatuur en lagere verbruikskosten. Het laatste is natuurlijk te gek.

    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×