Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp is een warmtepomp die de buitenlucht gebruikt om de warmte met de hulp van een binnen-unit en een ventilator in de gewenste ruimte te blazen. Een lucht-lucht warmtepomp is erg goed voor het milieu en daarnaast zal het uw energiekosten flink verlagen voor een relatief lage investering. Voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp hoeven maar weinig aanpassingen te worden gedaan aan uw huis omdat er voor een lucht-lucht warmtepomp uitsluitend een binnen- en buiten-unit geplaatst dient te worden. Mede dankzij deze grote voordelen is de populariteit van de lucht-lucht warmtepomp flink toegenomen.

De voor- en nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Er zijn vele soorten warmtepompen beschikbaar. Daarom is het interessant om de voor- en de nadelen van een lucht-lucht warmtepomp goed op een rijtje te hebben zodat u een overwogen keuze kunt maken.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp tegenover de andere warmtepompen is dat de investeringskosten van deze warmtepomp relatief laag zijn. Dit komt onder andere doordat een lucht-lucht warmtepomp gemakkelijk te instaleren is. Daarnaast kan het systeem niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van ruimtes, maar kan het systeem ruimtes ook verkoelen op warme dagen en heeft u met behulp van een lucht-lucht warmtepomp de ruimte binnen no-time op de door u gewenste temperatuur.

De nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het nadeel van de lucht-lucht warmtepomp is dat het rendement bij lage temperaturen relatief lager is dan bij de andere warmtepompen. Dit komt omdat de compressor van deze warmtepomp harder zal moeten werken om warme lucht te produceren. Bij extreem koude temperaturen kan het zelfs zo zijn dat dit systeem ondersteuning nodig zal hebben van een andere warmtebron zoals een cv-ketel of een open haard.

Lucht-lucht warmtepomp installatiekosten

De installatiekosten voor een lucht-lucht warmtepomp zullen een stuk lager zijn dan de installatiekosten van bijvoorbeeld een water-water warmtepomp. Dit komt doordat er voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp weinig aanpassingen aan uw huis hoeven te worden gedaan.

Warmtepomp specialist

Bent u op zoek naar een warmtepomp specialist? Dan bent u bij 040 Warmtepomp helemaal op het juiste adres. Of het nu gaat om de aanschaf of installatie van een lucht-lucht warmtepomp, een water-lucht warmtepomp, een water-water warmtepomp of wat voor warmtepomp dan ook. Als warmtepomp specialist geven wij u graag een passend advies op maat. Wilt u meer weten over de diverse warmtepompen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over een lucht-lucht warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Jos Bogers

  1 jaar geleden heeft de 040 verwarmings groep een hybride Daikin lucht warmtepomp geplaatst waarvan ik vinde dat ik daar nu een prima oordeel over kan geven. De plaatsing en de afwerking van de ketel en warmtepomp zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd. Maar belangrijker is dat het aangenaam warm is. We zijn , tot nu toe, heel tevreden over de installatie en ook over de oplossing waar zij gekozen hebben. Petje af voor deze installatie en dank dat alles zo goed is gegaan. Nogmaals dank . Henny & Jos Bogers, Best

  Prachtig geïnstalleerd. Vak werk !

  Warmtepomp met hybride gasketel aangelegd. Prachtig geïnstalleerd. Vak werk ! Mooie oplossingen voor plaatsing warmtepomp en afwerking van de slangen. En alles werkt prima . Heel tevreden . Cijfer zou 10 moeten zijn omdat wij niets aan nadelen over de installatie kunnen vinden. Maar dat past niet denk ik maar het cijfer 9 is dubbel en dwars verdiend

  Gerard

  Wij verwarmen ons nieuwe huis sinds 3 maanden met een warmtepomp geplaatst door 040 warmtepomp. Tot nu toe gaat het super. Echte kou hebben we nog niet gehad. Dus dat is even afwachten. Je neemt absoluut meer electriciteit af, maar in totaal bespaar je wel.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×