Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp is een warmtepomp die de buitenlucht gebruikt om de warmte met de hulp van een binnen-unit en een ventilator in de gewenste ruimte te blazen. Een lucht-lucht warmtepomp is erg goed voor het milieu en daarnaast zal het uw energiekosten flink verlagen voor een relatief lage investering. Voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp hoeven maar weinig aanpassingen te worden gedaan aan uw huis omdat er voor een lucht-lucht warmtepomp uitsluitend een binnen- en buiten-unit geplaatst dient te worden. Mede dankzij deze grote voordelen is de populariteit van de lucht-lucht warmtepomp flink toegenomen.

De voor- en nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Er zijn vele soorten warmtepompen beschikbaar. Daarom is het interessant om de voor- en de nadelen van een lucht-lucht warmtepomp goed op een rijtje te hebben zodat u een overwogen keuze kunt maken.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp tegenover de andere warmtepompen is dat de investeringskosten van deze warmtepomp relatief laag zijn. Dit komt onder andere doordat een lucht-lucht warmtepomp gemakkelijk te instaleren is. Daarnaast kan het systeem niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van ruimtes, maar kan het systeem ruimtes ook verkoelen op warme dagen en heeft u met behulp van een lucht-lucht warmtepomp de ruimte binnen no-time op de door u gewenste temperatuur.

De nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het nadeel van de lucht-lucht warmtepomp is dat het rendement bij lage temperaturen relatief lager is dan bij de andere warmtepompen. Dit komt omdat de compressor van deze warmtepomp harder zal moeten werken om warme lucht te produceren. Bij extreem koude temperaturen kan het zelfs zo zijn dat dit systeem ondersteuning nodig zal hebben van een andere warmtebron zoals een cv-ketel of een open haard.

Lucht-lucht warmtepomp installatiekosten

De installatiekosten voor een lucht-lucht warmtepomp zullen een stuk lager zijn dan de installatiekosten van bijvoorbeeld een water-water warmtepomp. Dit komt doordat er voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp weinig aanpassingen aan uw huis hoeven te worden gedaan.

Warmtepomp specialist

Bent u op zoek naar een warmtepomp specialist? Dan bent u bij 040 Warmtepomp helemaal op het juiste adres. Of het nu gaat om de aanschaf of installatie van een lucht-lucht warmtepomp, een water-lucht warmtepomp, een water-water warmtepomp of wat voor warmtepomp dan ook. Als warmtepomp specialist geven wij u graag een passend advies op maat. Wilt u meer weten over de diverse warmtepompen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over een lucht-lucht warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Jos Bogers

  1 jaar geleden heeft de 040 verwarmings groep een hybride Daikin lucht warmtepomp geplaatst waarvan ik vinde dat ik daar nu een prima oordeel over kan geven. De plaatsing en de afwerking van de ketel en warmtepomp zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd. Maar belangrijker is dat het aangenaam warm is. We zijn , tot nu toe, heel tevreden over de installatie en ook over de oplossing waar zij gekozen hebben. Petje af voor deze installatie en dank dat alles zo goed is gegaan. Nogmaals dank . Henny & Jos Bogers, Best

  Judith

  Erg blij met onze warmtepomp. Na de nodige adviezen door 040 warmtepomp, uiteindelijk besloten om een warmtepomp te laten plaatsen. Boven verwachting, de warmtepomp werkt echt super, een het scheelt ons maandelijks veel geld.

  van der Heijden

  Erg content met onze waterpomp, het is een super ding, heb er alleen maar goede ervaringen mee, geen onderhouds kosten gehad , en zomers koelt hij hij ook nog. 040 warmtepomp bedankt.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×