De werking van een warmtepomp

Lees verder

Wat is dat nu precies, een warmtepomp? Een warmtepomp dient als elektrische vervanging voor je cv-ketel. Een warmtepomp is een soort van omgekeerde koelkast die je huis verwarmt door middel van een  lage temperatuur.

Een warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor verwarming en warm water. Dit alles zorgt ervoor dat een warmtepomp efficiënt is omdat die weinig elektriciteit verbruikt om je huis te verwarmen. De combinatie met groene stroom is zorgt voor duurzaam alternatief voor aardgas. >

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte van buiten en gebruikt deze warmte voor verwarming en warm water. Buiten is het gemiddeld 15 graden, maar om de warmte in huis te gebruiken moet de temperatuur 40 graden zijn. Hoe werkt een (lucht-water) warmtepomp eigenlijk. Een warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitengedeelte. De lucht stroomt door het buitengedeelte van de warmtepomp.

In het buitendeel van de warmtepomp zit een vloeistof met een heel laag kookpunt. De buitenlucht is relatief warm, zelfs in de winter, en geeft zijn warmte af aan de vloeistof. De vloeistof gaat koken en verdampt.

De damp wordt opgevangen in het binnengedeelte van de warmtepomp. Daar wordt het ‘samengeperst’ met een compressor waardoor de temperatuur stijgt tot 40 graden. Bijna alle elektriciteit die een warmtepomp verbruikt, wordt gebruikt in dit proces.

Interesse in een warmtepomp

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw huis zijn. 040 Warmtepomp uit Eindhoven kan u advies geven wat uw specifieke mogelijkheden zijn voor een warmtepomp voor uw huis.

Stuur een mail naar: info@040groep.nl dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

040 Warmtepomp uit Eindhoven zorgt voor alles.

Bij alle klussen zorgt 040 Warmtepomp uit Eindhoven dat al het materiaal geleverd wordt en dat het afval op een professionele manier afgevoerd wordt. 040 Warmtepomp uit Eindhoven werkt samen met leveranciers van topkwaliteit waar we goede ervaringen mee hebben. 040 Warmtepomp is deel van bouwbedrijf 040 Groep uit Eindhoven.

Naast 040 Warmtepomp bestaan ook:

 

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Anoniem

Erg blij met onze warmtepomp. Met dank aan 040 warmtepomp. Het is erg comfortabel wonen. We hebben een hele constante temperatuur en lagere verbruikskosten. Het laatste is natuurlijk te gek.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×