Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een boiler die warm water opwarmt door warme lucht te onttrekken uit de warme lucht in de woning. In principe werkt een warmtepompboiler op dezelfde manier als een warmtepomp. Het systeem onttrekt namelijk warmte uit de lucht in de omgeving en vult deze warmte met elektrische energie aan tot de temperatuur die is gewenst. Het grote voordeel van een warmtepompboiler ten opzichte van een traditionele elektrische boiler is dat een warmtepompboiler tot wel drie keer minder stroom verbruikt. Hoe meer water u verbruikt, hoe interessanter het is om te kiezen voor een warmteboiler.

Hoe werkt een warmtepompboiler

Zoals hierboven al staat beschreven werkt een warmtepompboiler in principe op dezelfde manier als een warmtepomp. Een warmtepompboiler onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Met dank aan een ventilatiesysteem wordt de lucht aangezogen. Deze aangezogen lucht wordt vervolgens door een warmtewisselaar gestuurd die gevuld is met koelvloeistof. Met dank aan een compressor wordt het geproduceerde gas samengedrukt waardoor er een hogere temperatuur wordt verkregen.

Het gas is nu dus verwarmt en dit gas wordt vervolgens door een tweede warmtewisselaar in het boilervat gestuurd. Dit wordt ook wel de condensor genoemd. In de condensor geeft het warme gas zijn warmte af aan het tapwater waardoor het zelf vervolgens afkoelt tot een vloeistof. Met dank aan een expansieventiel wordt ervoor gezorgd dat de temperatuur en de druk van de vloeistof wordt verlaagd. Hier begint de cyclus vervolgens weer opnieuw.

Voordelen boiler met warmtepomp

Een boiler met warmtepomp biedt verschillende voordelen. Zo wordt het sanitaire tapwater volledig verwarmd en daarnaast gebeurt dit ook nog eens op een milieuvriendelijke manier doordat er tot maar liefst drie keer minder stroom wordt gebruikt dan bij een elektrisch boiler.

Warmtepomp zonneboiler

Wilt u uw woning écht duurzaam verwarmen? Kies dan voor een combinatie tussen een zonneboiler en een warmtepomp. Een warmtepomp zonneboiler zal u tijdens de zomer voorzien van al uw warm water. Echter, in de winterperiode zal dit niet helemaal lukken. Maar dan nog hoeft u zeker niet bang te zijn voor een koude douche. Met dank aan de warmtepomp zal er alsnog warm water worden gecreëerd. Maar ook andersom kan een warmtepomp zonneboiler energie besparen. In de zomer kan de zonneboiler het water verwarmen zodat dit water niet door de warmtepomp verwarmt hoeft te worden. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de warmtepomp geen elektriciteit zal verbruiken.

Heeft u vragen over een warmtepompboiler of over een warmtepomp zonneboiler? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Scheepers

  Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

  Judith

  Erg blij met onze warmtepomp. Na de nodige adviezen door 040 warmtepomp, uiteindelijk besloten om een warmtepomp te laten plaatsen. Boven verwachting, de warmtepomp werkt echt super, een het scheelt ons maandelijks veel geld.

  Prachtig geïnstalleerd. Vak werk !

  Warmtepomp met hybride gasketel aangelegd. Prachtig geïnstalleerd. Vak werk ! Mooie oplossingen voor plaatsing warmtepomp en afwerking van de slangen. En alles werkt prima . Heel tevreden . Cijfer zou 10 moeten zijn omdat wij niets aan nadelen over de installatie kunnen vinden. Maar dat past niet denk ik maar het cijfer 9 is dubbel en dwars verdiend

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×