Warmtepomp zwembad

Heeft u een prachtig zwembad in uw achtertuin maar kunt u hier niet genoeg gebruik van maken omdat het water te koud is? Dan is een zwembad warmtepomp iets voor u! Een warmtepomp voor het zwembad maakt het mogelijk om uw zwembad op een energiezuinige manier te verwarmen waardoor uw zwemseizoen verlengt wordt. Met dank aan een zwembad warmtepomp kunt u al zwemmen wanneer het buiten rond de 15 graden is. Echter, niet iedere warmtepomp zwembad werkt even goed bij een lage buitentemperatuur. Het is daarom belangrijk om goed rekening te houden met wanneer u wilt zwemmen en met de verwarmingscapaciteit die nodig is bij verschillende temperaturen.

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

Het verwarmen van uw zwembad met een zwembad warmtepomp begint met het doorlopend water uit uw zwembad pompen via een zwembadpomp. Dit uit het zwembad gepompte water gaat vervolgens door een filter waardoor het water schoon en helder blijft. Daarna loopt het water naar de warmtepomp waar het water wordt verwarmd. Dit schone en verwarmde water wordt tenslotte weer terug in het zwembad gepompt.

Waar dient u rekening mee te houden bij een warmtepomp voor het zwembad?

Voordat u een warmtepomp aanschaft dient u een aantal overwegingen te maken. Deze overwegingen worden hieronder kort opgesomd.

Wanneer wilt u zwemmen?

Het is bij de keuze van een warmtepomp belangrijk om te weten wanneer u wilt zwemmen. Wilt u bijvoorbeeld alleen zwemmen in de zomerperiode, of wilt u ook zwemmen in de voor- en nazomerperiode?

Wat is de benodigde verwarmingscapaciteit (kW)

Over het algemeen geldt dat er ongeveer 1 kW warmte nodig is om 4m3 water te verwarmen. De verwarmingscapaciteit geeft aan hoeveel kW warmte de warmtepomp voor het zwembad maximaal af kan geven wanneer deze aan staat. U kunt de verwarmingscapaciteit van een warmtepomp voor uw zwembad berekenen door de maximale inhoud van uw zwembad in m3 te delen door 4. De warmtecapaciteit van een zwembad warmtepomp is daarentegen natuurlijk wel sterk afhankelijk van de buitentemperatuur.

Welke COP-waarde

Hoe efficiënt een warmtepomp omgaat met energie wordt weergegeven met de COP-waarde. Wanneer de COP-waarde van een warmtepomp voor het zwembad bijvoorbeeld 8 is, dan geeft de zwembad warmtepomp 8 kW warmte bij 1 kw energieverbruik. Er kan dus gezegd worden dat hoe hoger de COP-waarde is, hoe energiezuiniger de zwembad warmtepomp is.

Heeft u vragen over een zwembadwarmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Anoniem

  Erg blij met onze warmtepomp. Met dank aan 040 warmtepomp. Het is erg comfortabel wonen. We hebben een hele constante temperatuur en lagere verbruikskosten. Het laatste is natuurlijk te gek.

  Freek en Angelique

  Op aanraden van 040 warmtepomp hebben wij gekozen voor een hybride warmtepomp. Bij een hybride warmtepomp hoeft ons verwarmingssysteem niet vervangen te worden. Een perfecte oplossing die ons ook nog eens geld bespaart.

  subsidie

  Een goede keuze, die warmtepomp. De subsidie maakte het aantrekkelijk om er een aan te schaffen. Thanx 040 warmtepomp.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×