Warmtepomp kopen

Steeds meer mensen maken de overstap naar een warmtepomp. Een warmtepomp brengt lage energiekosten met zich mee en is ook nog eens goed voor het milieu. Ondanks het goede rendement is een warmtepomp toch een serieuze aankoop, waar goed over nagedacht moet worden. Wij leggen u uit waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het kopen van een warmtepomp.

Welke soort warmtepomp moet ik kopen?

Er bestaande verschillende soorten warmtepompen, maar de bekendste varianten zijn de lucht/lucht warmtepomp, de lucht/water warmtepomp, de bodem/water warmtepomp en de water/water warmtepomp. Als u overweegt om een warmtepomp te kopen is het wel zo handig om de wat meer info van al deze typen warmtepompen te hebben. Wij leggen u uit wat de voor- en nadelen zijn van iedere warmtepomp, zodat u exact weet welk type warmtepomp geschikt is voor uw woning.

warmtepomp kopen

Lucht/lucht warmtepomp

De lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om uw huis te verwarmen. Deze warmtepomp is snel en eenvoudig te installeren en zelfs bij 0 graden is deze pomp in staat om uw woning te verwarmen. Een nadeel is dat u geen subsidie ontvangt voor deze warmtepomp en de pomp kan wat tocht veroorzaken door de constante luchtstroom.

Lucht/water warmtepomp

Ook de lucht/water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan het tapwatersysteem in huis, waaronder ook radiatoren en vloerverwarming. Ook dit type warmtepomp kan ook ’s winters energie uit de lucht omzetten in warmte. De lucht/water warmtepomp kan zowel gebruik maken van buitenlucht als ventilatielucht, wat erg zuinig is.

Bodem/water warmtepomp

Een goedkope warmtepomp is de bodem/water warmtepomp. Daarentegen is het aanleggen van deze pomp een intensieve klus en daarom een grote investering. Voor deze warmtepomp moet namelijk diep in de grond geboord worden. Echter, wanneer deze pomp eenmaal is geïnstalleerd is het verwarmen van uw huis zeer goedkoop, bijna gratis zelfs.

Water/water warmtepomp

De water/water warmtepomp haalt energie uit het grondwater. Deze variant is ideaal voor meerdere woningen, zoals bij een nieuwbouwproject of voor utiliteitsbouw. Een nadeel is wel dat de aanleg een dure klus is, omdat er geboord moet worden naar een grondwaterlaag.

Warmtepomp laten installeren

Nu weet u welke soorten warmtepompen u kunt aanschaffen en welke geschikt is voor uw situatie. Interesse om een van bovenstaande typen warmtepompen te laten installeren? Wij helpen u graag verder in een vrijblijvend advies gesprek. Vul hieronder het offerte formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Uitgelichte reviews

Judith

Erg blij met onze warmtepomp. Na de nodige adviezen door 040 warmtepomp, uiteindelijk besloten om een warmtepomp te laten plaatsen. Boven verwachting, de warmtepomp werkt echt super, een het scheelt ons maandelijks veel geld.

van der Heijden

Erg content met onze waterpomp, het is een super ding, heb er alleen maar goede ervaringen mee, geen onderhouds kosten gehad , en zomers koelt hij hij ook nog. 040 warmtepomp bedankt.

Warmtepomp

Afgelopen jaar hebben we een warmtepomp laten plaatsen door 040warmtepomp. Een super investering voor ons.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×