Steeds meer mensen maken de overstap naar een warmtepomp. Een warmtepomp brengt lage energiekosten met zich mee en is ook nog eens goed voor het milieu. Ondanks het goede rendement is een warmtepomp toch een serieuze aankoop, waar goed over nagedacht moet worden. Wij leggen u uit waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het kopen van een warmtepomp.

Welke soort warmtepomp moet ik kopen?

Warmtepomp kopen

Er bestaande verschillende soorten warmtepompen, maar de bekendste varianten zijn de lucht/lucht warmtepomp, de lucht/water warmtepomp, de bodem/water warmtepomp en de water/water warmtepomp. Als u overweegt om een warmtepomp te kopen is het wel zo handig om de wat meer info van al deze typen warmtepompen te hebben. Wij leggen u uit wat de voor- en nadelen zijn van iedere warmtepomp, zodat u exact weet welk type warmtepomp geschikt is voor uw woning.

Lucht/lucht warmtepomp

De lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om uw huis te verwarmen. Deze warmtepomp is snel en eenvoudig te installeren en zelfs bij 0 graden is deze pomp in staat om uw woning te verwarmen. Een nadeel is dat u geen subsidie ontvangt voor deze warmtepomp en de pomp kan wat tocht veroorzaken door de constante luchtstroom.

Lucht/water warmtepomp

Ook de lucht/water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan het tapwatersysteem in huis, waaronder ook radiatoren en vloerverwarming. Ook dit type warmtepomp kan ook ’s winters energie uit de lucht omzetten in warmte. De lucht/water warmtepomp kan zowel gebruik maken van buitenlucht als ventilatielucht, wat erg zuinig is.

Bodem/water warmtepomp

Een goedkope warmtepomp is de bodem/water warmtepomp. Daarentegen is het aanleggen van deze pomp een intensieve klus en daarom een grote investering. Voor deze warmtepomp moet namelijk diep in de grond geboord worden. Echter, wanneer deze pomp eenmaal is geïnstalleerd is het verwarmen van uw huis zeer goedkoop, bijna gratis zelfs.

Water/water warmtepomp

De water/water warmtepomp haalt energie uit het grondwater. Deze variant is ideaal voor meerdere woningen, zoals bij een nieuwbouwproject of voor utiliteitsbouw. Een nadeel is wel dat de aanleg een dure klus is, omdat er geboord moet worden naar een grondwaterlaag.

Warmtepomp laten installeren

Nu weet u welke soorten warmtepompen u kunt aanschaffen en welke geschikt is voor uw situatie. Interesse om een van bovenstaande typen warmtepompen te laten installeren? Wij helpen u graag verder in een vrijblijvend advies gesprek. Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. *
  Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2022 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.