Warmtepomp airco

Het is tegenwoordig niet meer zo dat mensen uitsluitend op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun woning te kunnen verwarmen tijdens de koude wintermaanden, naast het verwarmen van de woning zijn mensen tegenwoordig ook op zoek naar een mogelijkheid om de woning te kunnen koelen tijdens de zomermaanden. Met het bereiken van deze doelen gaat veelal een hoog energiegebruik gepaard en dit is natuurlijk niet wat je wilt.

Wanneer u uw woning wilt koelen en verwarmen zonder veel energie te verbruiken, dan is het interessant om te kiezen voor een warmtepomp airco. Met dank aan een warmtepomp met airco wordt uw woning niet alleen maar opgewarmd tijdens de wintermaanden, maar daarnaast maakt deze warmtepomp met airco het ook mogelijk om uw woning te koelen tijdens de zomer. Maar hoe gaat dit verwarmen en koelen in zijn werk? Dit lees je hieronder.

Wat is een warmtepomp airco?

Met dank aan een warmtepomp airco is het mogelijk om zowel te koelen als te verwarmen. In feite is een warmtepomp airco een lucht-lucht warmtepomp. Het verschil tussen een warmtepomp airco en een lucht-lucht warmtepomp is echter dat een warmtepomp airco warmte onttrekt aan de binnen lucht. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de buitenlucht. De traditionele airco’s worden vandaag de dag steeds minder gebruikt omdat de technologie van de warmtepomp airco beter is en omdat deze technologie daarnaast ook een stuk zuiniger is.

Hoe werkt een airco met warmtepomp

Een airco met warmtepomp is een systeem dat zowel kan koelen als verwarmen. Wanneer u de ene ruimte wilt verwarmen dan wordt de koelcyclus zoals hierboven staat beschreven omgedraaid. Om een ruimte te koelen wordt warmte onttrokken aan de binnen lucht en afgegeven aan de buitenlucht. Om een ruimte te verwarmen daarentegen wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht en vervolgens afgegeven aan de binnen lucht.

Voordeel warmtepomp airco

Het grote voordeel van deze airco met warmtepomp is dat de airco nu voor een langere periode in het jaar kan worden gebruikt wat de aanschaf van een airco rendabeler maakt. Met dank aan een warmtepomp met airco kan het gebruik van een CV installatie in het tussenseizoen stop gezet worden of er kan gekozen worden om in de betreffende ruimte een radiator weg te laten. Daarnaast heeft een airco met warmtepomp als voordeel dat het apparaat direct warmte afgeeft wanneer deze wordt ingeschakeld.

Heeft u vragen over een warmtepomp airco? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882 of te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Professioneel

  Eerst een beetje sceptisch, maar na advies van 040 warmtepomp, toch besloten een warmtepomp te installeren. Ons huis is goed geïsoleerd, wat als voordeel heeft dat de temperatuur heel erg constant is, inde winter warm en in de zomer lekker koel. goed werk 040 warmtepomp.

  van der Heijden

  Erg content met onze waterpomp, het is een super ding, heb er alleen maar goede ervaringen mee, geen onderhouds kosten gehad , en zomers koelt hij hij ook nog. 040 warmtepomp bedankt.

  Gerard

  Wij verwarmen ons nieuwe huis sinds 3 maanden met een warmtepomp geplaatst door 040 warmtepomp. Tot nu toe gaat het super. Echte kou hebben we nog niet gehad. Dus dat is even afwachten. Je neemt absoluut meer electriciteit af, maar in totaal bespaar je wel.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×