Vloerverwarming warmtepomp

Heeft u al goed nagedacht over de manier waarop u het water voor uw vloerverwarming wilt verwarmen? Het is namelijk mogelijk om het vloerverwarming water te verwarmen met dank aan een traditionele cv-ketel, maar in de praktijk is het voor u waarschijnlijk veel interessanter om te kijken in de richting van een vloerverwarming warmtepomp.

Met dank aan een vloerverwarming warmtepomp kunt u het water in de buizen van de vloerverwarming namelijk op een efficiënte manier verwarmen. Het grote voordeel van een vloerverwarming warmtepomp is dat met het verwarmen van het water de energiekosten een stuk lager zullen zijn dan wanneer u het water verwarmd door middel van een traditionele cv-ketel.

Waarom een vloerverwarming warmtepomp?

Het gebruik van een vloerverwarming warmtepomp is de laatste jaren erg populair, en dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. In tegendeel zelfs. Dit heeft te maken met dank aan de drukkende werking op de energiekosten die een warmtepomp met zich meebrengt. Maar naast deze drukkende werking op de energiekosten heeft een vloerverwarming met een warmtepomp nog een aantal voordelen. Zo is het met dank aan de warmtepomp niet alleen mogelijk om in de winter te stoken met de vloerverwarming, maar is het ook mogelijk om in de zomer op een natuurlijke manier te koelen. Daarnaast is deze vloerverwarming perfect te gebruiken in combinatie met ieder vloertypen en kunnen gezondheidsrisico’s worden uitgesloten.

Warmtepomp koelen

Zoals hierboven al kort staat beschreven is het niet alleen mogelijk om met een warmtepomp te stoken, maar is het ook mogelijk om met een warmtepomp te koelen. Vooral in de zomer zijn mensen op zoek naar manieren om het huis op een aangename temperatuur te behouden. Een manier die veel mensen niet weten is dat de temperatuur in huis kan worden verlaagd met dank aan de vloerverwarming. Door koud water door de vloerverwarming te laten lopen wordt de temperatuur in huis op een natuurlijke manier verlaagd.

Warmtepomp koeling vloerverwarming

Zoals hierboven al beschreven staat is het mogelijk om tijdens de zomer de temperatuur in huis te verkoelen met een vloerverwarming warmtepomp. Echter dient u wel op te letten dat u de temperatuur van het water niet te laag instelt. Stel de temperatuur van het water in op bijvoorbeeld 16 graden. Lager gaan dan deze temperatuur heeft echter geen zin omwille het risico op vorming van condensatie. Het is dus erg interessant om in de zomer te koelen met een vloerverwarming maar het is belangrijk om hier niet mee te overdrijven.

Heeft u vragen over een vloerverwarming warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 – 2051882, te mailen naar info@040warmtepomp.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvraag

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Uitgelichte reviews

Judith

Erg blij met onze warmtepomp. Na de nodige adviezen door 040 warmtepomp, uiteindelijk besloten om een warmtepomp te laten plaatsen. Boven verwachting, de warmtepomp werkt echt super, een het scheelt ons maandelijks veel geld.

Freek en Angelique

Op aanraden van 040 warmtepomp hebben wij gekozen voor een hybride warmtepomp. Bij een hybride warmtepomp hoeft ons verwarmingssysteem niet vervangen te worden. Een perfecte oplossing die ons ook nog eens geld bespaart.

Scheepers

Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×