Heeft u al goed nagedacht over de manier waarop u het water voor uw vloerverwarming wilt verwarmen? Het is namelijk mogelijk om het vloerverwarming water te verwarmen met dank aan een traditionele cv-ketel, maar in de praktijk is het voor u waarschijnlijk veel interessanter om te kijken in de richting van een vloerverwarming warmtepomp. Met dank aan een vloerverwarming warmtepomp kunt u het water in de buizen van de vloerverwarming namelijk op een efficiënte manier verwarmen. Het grote voordeel van een vloerverwarming warmtepomp is dat met het verwarmen van het water de energiekosten een stuk lager zullen zijn dan wanneer u het water verwarmd door middel van een traditionele cv-ketel.

Waarom een vloerverwarming warmtepomp?

Het gebruik van een vloerverwarming warmtepomp is de laatste jaren erg populier, en dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. In tegendeel zelfs. Dit heeft te maken met dank aan de drukkende werking op de energiekosten die een warmtepomp met zich meebrengt. Maar naast deze drukkende werking op de energiekosten heeft een vloerverwarming met een warmtepomp nog een aantal voordelen. Zo is het met dank aan de warmtepomp niet alleen mogelijk om in de winter te stoken met de vloerverwarming, maar is het ook mogelijk om in de zomer op een natuurlijke manier te koelen. Daarnaast is deze vloerverwarming perfect te gebruiken in combinatie met ieder vloertypen en kunnen gezondheidsrisico’s worden uitgesloten.

Warmtepomp koelen

Zoals hierboven al kort staat beschreven is het niet alleen mogelijk om met een warmtepomp te stoken, maar is het ook mogelijk om met een warmtepomp te koelen. Vooral in de zomer zijn mensen op zoek naar manieren om het huis op een aangename temperatuur te behouden. Een manier die veel mensen niet weten is dat de temperatuur in huis kan worden verlaagd met dank aan de vloerverwarming. Door koud water door de vloerverwarming te laten lopen wordt de temperatuur in huis op een natuurlijke manier verlaagd.

Warmtepomp koeling vloerverwarming

Zoals hierboven al beschreven staat is het mogelijk om tijdens de zomer de temperatuur in huis te verkoelen met een vloerverwarming warmtepomp. Echter dient u wel op te letten dat u de temperatuur van het water niet te laag instelt. Stel de temperatuur van het water in op bijvoorbeeld 16 graden. Lager gaan dan deze temperatuur heeft echter geen zin omwille het risico op vorming van condensatie. Het is dus erg interessant om in de zomer te koelen met een vloerverwarming maar het is belangrijk om hier niet mee te overdrijven.

Heeft u vragen over een vloerverwarming warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 - 2051882, te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

 

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. *
  Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2022 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.