Plaatsing Warmtepomp in Haaren

Lees verder

Deze week heeft 040 Warmtepomp uit Eindhoven weer een mooi project afgerond. In Haaren hebben we een huis mogen voorzien van een Nibe warmtepomp type F2120.

De NIBE F2120 is een monoblock-uitvoering van een warmtepomp. Dit houdt in dat het koelmiddelzijdige circuit van de warmtepomp volledig in de buitenunit is gemaakt, waardoor de verbinding met de binnenunit middels cv-water wordt uitgevoerd.

Voordelen NIBE warmtepomp

Het grote voordeel van de NIBE F2120 is dat hij naast de zeer goede prestaties, ook een van de meest geruisloze warmtepompen in zijn soort is. Dit wordt in de praktijk erg gewaardeerd door onze klanten.

Een lucht/water warmtepomp is met name gemaakt om te verwarmen, zowel voor cv- als voor warmtapwater. De maximum temperatuur die de F2120 met de compressor kan maken is 65°C. Dit is mogelijk bij een buitentemperatuur tot -10°C. Als de buitentemperatuur tussen de -10 en -25°C komt, zal de maximum aanvoertemperatuur 63°C worden. Omdat de werking van de warmtepomp omgedraaid kan worden, kan deze ook koud cv-water maken. In de zomer kan dit koude water door bijvoorbeeld een vloerverwarmingssysteem zorgen voor een afkoeling van het huis. De laagste temperatuur die de warmtepomp kan maken is 7°C, al wordt vaker een temperatuur van 18°CC gekozen, om condensatie van bijvoorbeeld vocht op een vloer te voorkomen.

Laagtemperatuursverwarming warmtepomp

Warmtepompen zijn geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen. Ze komen goed tot hun recht in een huis wat geïsoleerd is. In een huis met CV-ketel en traditionele radiatoren verlaag je de thermostaat in de nacht. Bij een warmtepomp hou je de temperatuur liefst redelijk constant en gelijkmatig. Een warmtepomp draait daarom het beste als het zijn warmte af kan geven via zogenaamde laagtemperatuursverwarming. Dat is verwarming die in tegenstelling tot de traditionele radiatoren met een lage temperatuur CV-water het huis kan verwarmen.

Het bekendste voorbeeld van een laagtemperatuursverwarming is vloerverwarming. Het water in de vloer geeft de warmte gelijkmatig af en heeft vaak een veel lagere temperatuur dan de gloeiende radiatoren aan de wand. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in je woning.

Heb je nog normale cv-radiatoren dan kan je het beste overstappen op laagtemperatuursverwarming. Je zou in theorie een warmtepomp kunnen aansluiten op traditionele radiatoren, maar die zal flink in rendement terugzakken waardoor het eigenlijk niet meer uit kan.

Om tijdens een strenge winter je woning ook goed te kunnen verwarmen, is het van belang dat er geen warmte wordt verloren door onvoldoende woningisolatie. Goede isolatie is van belang, net als een energiezuinig ventilatiesysteem. Een woning met tekortschietende isolatie is niet geschikt voor een warmtepomp, de meeste voordelen vallen dan weg.

Enkele voordelen van een warmtepomp

 • Fors besparen op je energierekening
 • €3000,- subsidie
 • Hogere woningwaarde en energielabel
 • Meer comfort in huis

040 Warmtepomp uit Eindhoven zorgt voor alles.

Bij alle klussen zorgt 040 Warmtepomp uit Eindhoven dat al het materiaal geleverd wordt en dat het afval op een professionele manier afgevoerd wordt. 040 Warmtepomp uit Eindhoven werkt samen met leveranciers van topkwaliteit waar we goede ervaringen mee hebben. 040 Warmtepomp is deel van bouwbedrijf 040 Groep uit Eindhoven. Wilt u ook graag een warmtepomp? Vraag dan via het offerte formulier onder aan de pagina een vrijblijvende offerte aan.

Naast 040 Warmtepomp bestaan ook:

040 Groep: voor elke klus een oplossing. www.040groep.nl

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking voor het adviesgesprek.
  Onze referenties

  Dit vond de klant

  Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

  Bekijk alle referenties

  Gerard

  Wij verwarmen ons nieuwe huis sinds 3 maanden met een warmtepomp geplaatst door 040 warmtepomp. Tot nu toe gaat het super. Echte kou hebben we nog niet gehad. Dus dat is even afwachten. Je neemt absoluut meer electriciteit af, maar in totaal bespaar je wel.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

  9,7

  Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 9,7. Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

  Beoordeel nu zelf

  Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

  U ontvangt van 040 Warmtepomp vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

  Offerte aanvragen
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×