Hoe groot is een warmtepomp?

Lees verder

Wij willen meteen een fabel uit de lucht halen: een warmtepomp is niet per definitie veel groter dan een cv-ketel.

Maar hoe groot is een warmtepomp dan wel? Wij laten het je zien.

Doordat we in deze blog verschillende afmetingen vergelijken, heb je een beter beeld bij hoe groot een warmtepomp is. Met deze afmetingen kun jij de perfecte plaats voor jouw warmtepomp bepalen.

De verschillende afmetingen van een warmtepomp

Doordat er verschillende soorten warmtepompen zijn, is er niet één algemene afmeting voor een warmtepomp. Bij 040 Warmtepomp werken we met drie bekende merken: NibeInventum, Alpha Innotec en Daikin. Allen met een eigen assortiment en verschillende maten.

In deze blog vindt je maten voor de volgende warmtepompen:

 1. Water/water warmtepomp
 2. Lucht/water warmtepomp
 3. Hybride warmtepomp

Wil jij hulp bij het kiezen van de juiste warmtepomp? Bekijk dan onze andere blog om erachter te komen welke warmtepomp bij jou past.

Hoe groot is een water/water warmtepomp?

De gemiddelde afmeting van een water/water warmtepomp:

 • Hoogte 150-180cm
 • Breedte 60cm
 • Diepte 62cm

Hoe groot is een lucht/water warmtepomp?

De gemiddelde afmeting van een lucht/water warmtepomp:

 • Hoogte 180-190cm
 • Breedte 60-76cm
 • Diepte 62-90cm

Hoe groot is een hybride warmtepomp?

De gemiddelde afmeting van een hybride warmtepomp:

 • Hoogte 89-91cm
 • Breedte 45cm
 • Diepte 17-40cm

De hybride warmtepomp is dus de kleinste optie. Een hybride warmtepomp is meestal zelfs kleiner (of even groot) als de huidige cv-ketel.

Waar warmtepomp plaatsen?

Plaats de waterpomp in een goed geïsoleerde ruimte (tegen geluidsoverlast), waar een eventuele waterlekkage zo min mogelijk schade kan aanrichten. Een stabiele ondergrond en een stevige muur zijn erg belangrijk. De meeste warmtepompen zijn namelijk erg zwaar, wel zo’n 150-200kg!

Daarnaast doe je er slim aan om je warmtepomp zo dicht mogelijk bij de aansluitingen in je huis te plaatsen. Zo hoef je minder lange leidingen aan te schaffen, waardoor de aansluiting Goedkoper wordt.

Wij adviseren een warmtepomp, ongeacht welke soort, altijd op de begane grond of in de kelder te plaatsen. Nooit op een hogere verdieping.

Geen ruimte voor een warmtepomp

Is er op dit moment geen ruimte in jouw huis die past bij de afmetingen van je warmtepomp? Dan zul je een bestaande ruimte moeten vergroten of een nieuwe ruimte moeten creëren.

Hier kunnen wij je vrijblijvend in adviseren.

Heb je nog vragen over de afmeting van jouw warmtepomp?

Met deze blog hebben we je een inzicht gegeven in hoe groot een warmtepomp is. Natuurlijk zijn er ook grotere/kleinere opties beschikbaar, bijvoorbeeld van andere merken.

Maar een warmtepomp hoeft dus niet per se groter te zijn dan een cv-ketel. En is daarom ook voor mensen met beperkte ruimte, een duurzame oplossing.

Wil jij meer weten over warmtepompen? Bekijk dan ook de rest van onze blogs.

Heb je nog vragen over de afmeting van jouw warmtepomp? Dan kun je deze vraag kwijt bij ons contactformulier. Of je kunt ons bellen, dat mag natuurlijk altijd.

Wij helpen je graag bij al je vragen over een warmtepomp.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Scheepers

Een warmtepomp, een goede investering die op termijn geld oplevert. Goed advies verzorgt door 040 warmtepomp. Plaatsing is ook netjes gedaan, alles volgens afspraak.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×