Uw CV Ketel vervangen door een Warmtepomp: elektrisch verwarmen

Lees verder

Uw huis verwarmen zonder Aardgas, dat kan door uw CV Ketel te vervangen door een duurzame warmtepomp. Met deze elektrische verwarming ben je duurzaam bezig en zal dit schelen in je maandelijkse kosten.

En wanneer je nu een warmtepomp koopt, kun je subsidie ook nog subsidie krijgen. Maar welke warmtepomp is geschikt voor jouw huis.

Er zijn 3 verschillende warmtepompen:

  1. De volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en voor het warme water in de badkamer en keuken. In Combinatie met elektrisch gaat koken, gebruik je geen aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.
  2. De hybride warmtepomp is een combinatie met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor het verwarmen van je huis, de cv-ketel springt alleen aan als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken. Het is een tussenstap naar wonen zonder aardgas.
  3. De ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt. Ongeveer 200.00 huizen in Nederland (2017) hebben al een warmtepomp, en steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van een ventilatiewarmtepomp.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om uw CV Ketel te vervangen, of deze in combinatie met een warmtepomp te laten functioneren. De grote vraag is of uw huis voldoet aan de eisen van een warmtepomp. Dus welke warmtepomp moet je kiezen.

Welke warmtepomp past bij mijn huis?

  • Is jouw huis voorzien van isolatie (in je dak, vloer en gevel én dubbel glas)? Dan komt uw huis in aanmerking voor een hybride warmtepomp. Die werkt samen met je cv-ketel, maar je gasverbruik zal vele malen minder worden. Zo bespaar je heel eenvoudig 35 procent op je CO2-uitstoot!
  • Is jouw huis niet geheel voorzien van isolatie, bijvoorbeeld onder de vloer of in de spouwmuur? Pak dat dan eerst aan. Daarmee bespaar je meer op je energierekening en op je CO2-uitstoot. Daarna is je huis geschikt voor een hybride warmtepomp!
  • Is jouw cv-ketel 12 jaar of ouder? Zorg dan dat je huis geschikt is voor een volledig elektrische warmtepomp. Mis je ergens nog goede isolatie? Zorg dat dat wordt aangepast: zo ben je straks klaar om volledig elektrisch te gaan.
  • Voor een volledige warmtepomp moet jouw huis goed tot zeer goed geïsoleerd zijn. Is jouw huis in of na 2000 gebouwd? Dan is de isolatie zeker in orde en kun je het zonder grote ingrepen geschikt maken voor een volledige warmtepomp.
  • Is jouw huis na 1974 gebouwd? Dan is de kans groot dat je een mechanisch ventilatiesysteem hebt en is jouw huis geschikt voor een ventilatiewarmtepomp.
Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Professioneel

Eerst een beetje sceptisch, maar na advies van 040 warmtepomp, toch besloten een warmtepomp te installeren. Ons huis is goed geïsoleerd, wat als voordeel heeft dat de temperatuur heel erg constant is, inde winter warm en in de zomer lekker koel. goed werk 040 warmtepomp.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×