Het is tegenwoordig niet meer zo dat mensen uitsluitend op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun woning te kunnen verwarmen tijdens de koude wintermaanden, naast het verwarmen van de woning zijn mensen tegenwoordig ook op zoek naar een mogelijkheid om de woning te kunnen koelen tijdens de zomermaanden. Met het bereiken van deze doelen gaat veelal een hoog energiegebruik gepaard en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Wanneer u uw woning wilt koelen en verwarmen zonder veel energie te verbruiken, dan is het interessant om te kiezen voor een warmtepomp airco. Met dank aan een warmtepomp met airco wordt uw woning niet alleen maar opgewarmd tijdens de wintermaanden, maar daarnaast maakt deze warmtepomp met airco het ook mogelijk om uw woning te koelen tijdens de zomer. Maar hoe gaat dit verwarmen en koelen in zijn werk? Dit lees je hieronder.

Wat is een warmtepomp airco?

Met dank aan een warmtepomp airco is het mogelijk om zowel te koelen als te verwarmen. In feite is een warmtepomp airco een lucht-lucht warmtepomp. Het verschil tussen een warmtepomp airco en een lucht-lucht warmtepomp is echter dat een warmtepomp airco warmte onttrekt aan de binnen lucht. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de buitenlucht. De traditionele airco’s worden vandaag de dag steeds minder gebruikt omdat de technologie van de warmtepomp airco beter is en omdat deze technologie daarnaast ook een stuk zuiniger is.

Hoe werkt een airco met warmtepomp

Een airco met warmtepomp is een systeem dat zowel kan koelen als verwarmen. Wanneer u de ene ruimte wilt verwarmen dan wordt de koelcyclus zoals hierboven staat beschreven omgedraaid. Om een ruimte te koelen wordt warmte onttrokken aan de binnen lucht en afgegeven aan de buitenlucht. Om een ruimte te verwarmen daarentegen wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht en vervolgens afgegeven aan de binnen lucht.

Voordeel warmtepomp airco

Het grote voordeel van deze airco met warmtepomp is dat de airco nu voor een langere periode in het jaar kan worden gebruikt wat de aanschaf van een airco rendabeler maakt. Met dank aan een warmtepomp met airco kan het gebruik van een CV installatie in het tussenseizoen stop gezet worden of er kan gekozen worden om in de betreffende ruimte een radiator weg te laten. Daarnaast heeft een airco met warmtepomp als voordeel dat het apparaat direct warmte afgeeft wanneer deze wordt ingeschakeld.

Heeft u vragen over een warmtepomp airco? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 - 2051882 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

 

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. *
  Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2022 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.