Met dank aan een lucht-water warmtepomp, ook wel water-lucht warmtepomp of ventilatielucht-water warmtepomp genoemd, is het mogelijk om op een energiezuinige manier warm water te genereren voor uw sanitair of uw centrale verwarming. Een lucht-water warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel doordat deze warmtepomp het gebruik van aardgas en stookolie overbodig maakt.

Wanneer is een lucht-water warmtepomp aan te raden?

Er zijn een aantal situaties waarin het aan te raden is om te kiezen voor een water-lucht warmtepomp. Een van deze situaties is wanneer u uw bestaande ketel gaat vernieuwen. Wanneer u uw bestaande verwarmingsketel wilt vervangen door een energiezuinig alternatief dan is en ventilatielucht-water warmtepomp perfect. Maar ook als u kiest voor een compleet nieuwe verwarmingsinstallatie is een lucht-water warmtepomp een erg interessante optie. Een ventilatielucht-water warmtepomp is al helemaal aan te raden wanner u sanitair water of zwembadwater wilt opwarmen. Een water-lucht warmtepomp werkt volledig op zichzelf en kan zonder moeite op de bestaande waterleidingen worden aangesloten.

Een lucht-water warmtepomp toepassen

Zoals hierboven al staat beschreven komt een ventilatielucht-water warmtepomp volledig tot zijn recht bij het verwarmen van een zwembad. Tijdens de zomerperiode is het rendement van de water-lucht warmtepomp zoals vanzelfsprekend het hoogst. Een lucht-water warmtepomp maakt het dus mogelijk om extra te kunnen genieten van uw zwembad. Maar niet alleen om het zwembadwater te verwarmen is een lucht-water warmtepomp perfect toe te passen. Een water-lucht warmtepomp wordt namelijk ook veel toegepast om het sanitair water om bijvoorbeeld het bad en de douche te verwarmen.

De voor- en nadelen van de lucht-water warmtepomp

Een water-lucht warmtepomp heeft natuurlijk voor- en nadelen ten opzichte van andere warmtepompen. Een voordeel van de ventilatielucht-water warmtepomp is dat deze warmtepomp eenvoudig te installeren is. Om deze warmtepomp te installeren hoeven er geen grote werkzaamheden plaats te vinden waardoor de installatiekosten uiteindelijk laag uit zullen vallen. Daarnaast is een water-lucht warmtepomp energiezuinig en milieuvriendelijk. Een nadeel van deze lucht-water warmtepomp is dat het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur. Zo ligt het rendement van een lucht-water warmtepomp bij temperaturen onder 3 graden lager dan bij andere warmtepompen.

Heeft u vragen over een lucht-water warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 - 2051882 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze warmtepomp experts staan u graag te woord zodat u een goed onderbouwde keus kunt maken. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

 

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. *
  Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2022 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.