Een lucht-lucht warmtepomp is een warmtepomp die de buitenlucht gebruikt om de warmte met de hulp van een binnen-unit en een ventilator in de gewenste ruimte te blazen. Een lucht-lucht warmtepomp is erg goed voor het milieu en daarnaast zal het uw energiekosten flink verlagen voor een relatief lage investering. Voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp hoeven maar weinig aanpassingen te worden gedaan aan uw huis omdat er voor een lucht-lucht warmtepomp uitsluitend een binnen- en buiten-unit geplaatst dient te worden. Mede dankzij deze grote voordelen is de populariteit van de lucht-lucht warmtepomp flink toegenomen.

De voor- en nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Er zijn vele soorten warmtepompen beschikbaar. Daarom is het interessant om de voor- en de nadelen van een lucht-lucht warmtepomp goed op een rijtje te hebben zodat u een overwogen keuze kunt maken.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp tegenover de andere warmtepompen is dat de investeringskosten van deze warmtepomp relatief laag zijn. Dit komt onder andere doordat een lucht-lucht warmtepomp gemakkelijk te instaleren is. Daarnaast kan het systeem niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van ruimtes, maar kan het systeem ruimtes ook verkoelen op warme dagen en heeft u met behulp van een lucht-lucht warmtepomp de ruimte binnen no-time op de door u gewenste temperatuur.

De nadelen van een lucht-lucht warmtepomp

Het nadeel van de lucht-lucht warmtepomp is dat het rendement bij lage temperaturen relatief lager is dan bij de andere warmtepompen. Dit komt omdat de compressor van deze warmtepomp harder zal moeten werken om warme lucht te produceren. Bij extreem koude temperaturen kan het zelfs zo zijn dat dit systeem ondersteuning nodig zal hebben van een andere warmtebron zoals een cv-ketel of een open haard.   

Lucht-lucht warmtepomp installatiekosten

De installatiekosten voor een lucht-lucht warmtepomp zullen een stuk lager zijn dan de installatiekosten van bijvoorbeeld een water-water warmtepomp. Dit komt doordat er voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp weinig aanpassingen aan uw huis hoeven te worden gedaan.

Warmtepomp specialist

Bent u op zoek naar een warmtepomp specialist? Dan bent u bij 040 Warmtepomp helemaal op het juiste adres. Of het nu gaat om de aanschaf of installatie van een lucht-lucht warmtepomp, een water-lucht warmtepomp, een water-water warmtepomp of wat voor warmtepomp dan ook. Als warmtepomp specialist geven wij u graag een passend advies op maat. Wilt u meer weten over de diverse warmtepompen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over een lucht-lucht warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040 - 2051882 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is daarnaast ook mogelijk om hieronder gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

 

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. *
  Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 

 

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2022 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.