Een warmtepomp verwarmt een huis op een duurzame en milieuvriendelijke manier. De pomp kan gecombineerd worden met een cv-ketel of zelfs de complete ketel vervangen.

De warmtepomp haalt warmte uit warme lucht, bodem of grondwater om met deze energie het huis te verwarmen. Daarnaast kunnen sommige systemen ook het huis verkoelen.

In de ideale situatie wordt het systeem gecombineerd met zonnepanelen om zo een milieuvriendelijk huis te creëren.

Soorten warmtepompen

Op de markt bestaan diverse soorten warmtepompen. Wij leveren de onderstaande soorten:

Lucht/water warmtepomp

Deze variant onttrekt de warmte aan de buitenlucht of omgevingslucht. De aangetrokken warme lucht wordt overgedragen aan het binnenshuissysteem. De warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van radiatoren, vloerverwarming en tapwater. Het systeem kan een huidige ketel vervangen.

Geschikt voor: nieuwbouw, bestaande woning

Ventilatielucht/water warmtepomp

Deze variant is aantrekkelijk voor woningen met een mechanische ventilatie. Een mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van warme lucht, daarnaast wordt koele lucht aangezogen via ventilatieroosters. De warmtepomp vervangt de mechanische ventilatie en gebruikt de warme afgevoerde lucht voor het verwarmen van ruimtes of tapwater.

Geschikt voor: nieuwbouw, bestaande woning

Water/water warmtepomp

Dit systeem onttrekt warmte uit grond- of oppervlaktewater en de bodem. Hiervoor bevindt een deel van het systeem zich onder de grond. Het is voornamelijk geschikt voor laag temperatuursystemen zoals vloer- en wandverwarming, maar kan ook voor verkoeling en warm tapwater zorgen. Hierdoor wordt het voornamelijk gebruikt in de nieuwbouw.

Geschikt voor: nieuwbouw
Minder geschikt voor: bestaande woning

Hybride warmtepomp

Het hybride systeem is een combinatie van een hr-ketel en warmtepomp. Deze pomp gebruikt de ventilatie- of buitenlucht als warmtebron. Merendeel van het jaar zorgt het systeem voor het verwarmen van de woning. De Hr-ketel wordt alleen gebruikt voor het verwarmen van tapwater en de woning tijdens zeer koude winterdagen.

Geschikt voor: nieuwbouw, bestaande woning

Bent u niet zeker welk soort warmtepomp bij uw huidige situatie past? Bekijk dan welk systeem bij uw woonsituatie past via de milieu centraal tool.

Voordelen warmtepomp installatie

Het plaatsen van een warmtepomp levert verschillende voordelen op:

 • Forse energiebesparing
 • Mogelijkheid tot gasvrije woning
 • Waardevermeerdering huis door groener energielabel
 • Minder CO² uitstoot
 • Verwarmen en verkoelen van een woning
 • Aantrekkelijke subsidies
 • Onderhoudsarm
 • Hoog rendement

Kosten warmtepompen

De kosten van warmtepompen zijn afhankelijk van het te plaatsen systeem. Daarnaast hangen de kosten af van uw woningsituatie.

Nieuwbouw heeft meerdere mogelijkheden, omdat het leidingwerk en dergelijke nog geplaatst moet worden.

Gelukkig kunnen warmtepompen in bestaande woningen geïnstalleerd worden. De installatiekosten per woning zijn echter verschillend. Een groot deel van de kosten wordt gedekt door het op te leveren rendement en de subsidies.

Wij kijken vooraf altijd welke systeem het beste bij uw woning of bedrijfspand past. Op basis daarvan adviseren wij u en brengen wij een offerte uit.

Subsidie warmtepompen

Zowel particulieren als bedrijven hebben recht op subsidie bij aanschaf van een warmtepomp. Hierbij gaat het om de ISDE subsidie. De hoogte van subsidie verschilt per situatie.

Daarnaast wordt gekeken naar het geplaatste systeem en de hoeveelheid kilowatt het systeem kan opleveren. De subsidie moet binnen zes maanden na aanschaf aangevraagd worden op vertoning van het aanschaf- en betalingsbewijs.

Volledige duurzame combinatie

De Nederlandse regering heeft plannen om in 2050 volledig gastvrij te zijn. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen kunt u uw woning vrijwel volledig van groene energie voorzien. Hiermee kunt u optimaal profiteren van energiebesparingen en subsidies.

In samenwerking met 365zon kunnen wij een combinatie van zonne-energie en warmtepomp voor u realiseren. Hierbij leveren de zonnepanelen de benodigde energie voor een warmtepomp.

Wilt u volledig groen gaan? Kijk dan op onze zonne-energiepagina.

Onderhoud warmtepomp

Een warmtepomp is zeer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Daarom is het belangrijk dat u tijdig uw systeem laat controleren en waar nodig repareren.

Meer informatie over het onderhoud is te vinden op onze onderhoudspagina.

Warmtepomp installatie? Vraag direct een offerte aan!

Wij werken voor nieuwbouw en bestaande bouw, voor particulieren en bedrijven. Door deze veelzijdigheid aan klanten en ervaring in het plaatsen van warmtepompen, kunnen onze gecertificeerde monteurs u optimaal informeren over de juiste oplossing.

Heeft u interesse in een warmtepompinstallatie of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 040-2051882, per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier
 1. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 2. E-mail adres(*)
  Ongeldige invoer
 3. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 4. Bericht(*)
  Ongeldige invoer
 5. Spam controle(*)
  Ongeldige invoer

 • renovatie 1
 • nieuwbouw 1
 • bijzonder 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

Wij komen vooraf bij u kijken welk warmtepompsysteem het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Op basis daarvan adviseren we u en brengen we een offerte uit voor de aanschaf en installatie van de warmtepomp. 

Adviesgesprek aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Warmtepomp met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Warmtepomp door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040warmtepomp.nl

Copyright © 2020 www.040warmtepomp.nl
Sitemap

040 Warmtepomp
040 Warmtepomp 4.8/ 5 based on 1 12 ratings.